<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9035958\x26blogName\x3dGece\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://sebnem.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://sebnem.blogspot.com/\x26vt\x3d49898149766296179', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script> Gece Logo Ana Sayfa Profil

Çarşamba, Kasım 16, 2005

Basagrisi, yine yine yine

Sen tut basinin agrisini da Isvicreye getir, yetinme hasta ol buralarda.

Her hasta olusumda, her basim agridiginda onu dusunmem neden?

Pazartesi, Kasım 14, 2005

Lozan ve Çevresi

Cuma, Kasım 11, 2005

Gidiyorum ben, hoşçakal

LozanHazır "bir süre yazamayacağım" gibi bir bahanem varken yurtdışına gideceğimi belirteyim dedim görgüsüzce. (Gerçi ben görgüsüzlüklerime ordan da devam eder şunu yedim, buraya gittim falan diye yazarım.)

Özetle efenim, kısa bir süre İsviçre-Lozan'da olacağım, dönünce görüşürüz.

Hoşçakalın :)

Perşembe, Kasım 10, 2005

Anlamsız Sorular

  • Rapor yazarken 2 satırlık cümlede tam 5 defa "database" kelimesini kullanırsam raporun anlaşılırlığı kalır mı?
  • Bilkent yolunda her 3 metrede bir olan elektrik direklerinden sadece 2 tanesine bir dolu kuşun doluşması ve diğer direklerde bir tane bile kuş olmaması nedendir? Hiç mi yalnızlık istemez bu özgürlükle anılan kuşlar?
  • Herkeslere tavsiye ettiğim Ferhat Göçerin bir şarkısı radyoda çıkınca kim olduğunu anlamayıp "güzelmiş bu, google'a sorayım kim söylüyormuş" demem benim tutarlı olduğumu mu gösterir, defalarca dinlediğim albümü aslında dinlemediğimi mi?
  • Başımın sağ yanı ağrıyor, neden sol değil? Zaten vücudumun sol tarafımda başka bir ağrım var diye kendi kendimi dengelemeye çalışıyor olabilir miyim, o kadar mı akıllı vücudum?
  • Sabah 5'ten beri bitirmeye çalıştığım ama bitiremediğim raporu buraya anlamsız sorular yazarak bitirmem mümkün mü?

Çarşamba, Kasım 09, 2005

Gün bugün...

Güçlü ol, ayrılık doğrusu
Bitmez ki kaybetmek korkusu

Gün bugün
gönlümün göç zamanı

Yonca Lodi söylüyormuş bunu, şarkının adı da Sonumuz Belli imiş. Nerden gelip takıldıysa takılmış kulağımıza, sabahtan beri de dilimize yapışmış. Dünkü yazının konusu olan rüyanın şarkısıymış...

Salı, Kasım 08, 2005

Rüya Tabiri

Anlamlı rüyalar görüyorum yine bu ara. Kendi kendime anlamlar yüklüyorum tabi de, nolur nolmaz hemen Internetten anlamına bakıyorum. Malum ben kendi kendime Internete güvenerek tıbbi teshiş koyabilen biriyim, rüyamın anlamını mı emanet etmeyeceğim?

Yannız bakıyorum, bakıyorum: ya bekarlar için hayırlı evlilik, ya elden para çıkacak, ya haneye kısmet girecek! Fal gibi. Bi yandan da "yaw" diyorum, "ben psikolojik psikolojik kitaplar okuyorum, orda bi rüyadan ne anlamlar çıkarıyorlar, ben aklımı bozmuşum evlilik ve parayla herhalde, bana anca bunlar çıkıyor."

Hayırdır inşallah deyip dün geceki rüyamın mealine bakıyorum, haydaaaa! Yine "bekar kızlar için iyi bir kısmet! ". Yahu, ben bana bütün gece bir çekmece ve dolap ile uğraştım, doldurdum boşalttım, sahiplerine eşyalarını geri verdim, yeni eşyalar aldım koydum. Gereksiz süs eşyalarını çıkardım, işletme kitaplarımı dizdim boyboy. Rüyamda o geldi, eşyalarını almaya kalkıştı, benimkileri de aldı, kızdım. Veeee bu kadar rüyanın sonucu: hayırlı kısmet var bana dostlar, gözümüz aydın. Bu mudur yani?

Sonradan akıl ettim, bir de Ingilizce aradım. Meğer efendim ne rüyalar görmüşüm ben.

Kadınlığımı görmüşüm, doğurganlığımı... Ona müdahale edilmiş. Kızmışım. Çekmece iç durumum demekmiş. Ben karman çorman iç durumumu derleyip topluyormuşum meğerse çekmeceyi toplarken, tozlu kitapları yerine koyarken meğer eskiden bilip de unuttuklarımı gözden geçirmem gerektiğini anlatıyormuşum kendime. "Farklı chapterlar ile ilgilen artık" diyormuşum. Meğer karar vermeye hazırlık yapıyormuşum ben, fikirlerim ile hatıralarımı dizi dizi diziyormuşum.

Oh beee, sadece ben bozmamışım aklımı kısmetle, parayla, pulla. Türk milleti toptan yanlış anlamışız rüya tabiri olayını.

Pazartesi, Kasım 07, 2005

1. yıl

Bundan 1 sene 1 gün önce, İlk Kelamımızı etmiştim burda.

Kutlu ossun, mutlu olsun :)

Cumartesi, Kasım 05, 2005

Özlem

Umut bocegi vardı ya, öldü o... Simdi kelebek O uzakta...
Özledim seni dedim bugün, biliyorum dedi. Biliyor özleneceğini ve ben biliyorum onun beni özlemeyeceğini.
Daha da çok uzaktaki bir başkası, özledim seni dedi bugün, ben bilemedim ne diyeceğimi...
Uzakta olmayan bir başkası, özledim dedi bugün, özledim dedim ben de... Koluna girdim, gittim...
Özlemiş miydim?

Kelebek resmi: çeydıl'dan alıntı.

Salı, Kasım 01, 2005

Neden saçların beyazlamış arkadaş?

Bugün saçımdaki ilk beyaz teli yakaladım.

Biliyordum işin bir gün buralara varacağını, boşuna vermedim ben o kadar parayı Tekin Acar'a. Ordaki kadın da demişti, hep şimdiki yaşınızda kalmayacaksınız diye. Bu kadar çabuk beklemiyordum ama yine de biliyordum.

Yaş 26, saçımda beyazlar oluşmaya başlamış, her gün kumaş pantalonlar topuklu ayakkabılarla işe gidiyorum, plaza insanıyım, sabahları yüz bakımım 1 dakikadan 6-7 dakikaya kadar çıktı, en büyük sosyal aktivitem akşam iş çıkışı bir yerlere gidip arkadaşlarımla dedikodu yapmak...

Ben bunun bir adım sonrasını da biliyorum ama kendime konduramıyorum.


eXTReMe Tracker